Bibliotheekmens, kunsthistoricus en "internetfreak" schrijft over onderwerpen die haar dagelijks bezighouden zoals ict & (wetenschappelijke) bibliotheken kennismanagement en webontwikkelingen.

Friday, May 06, 2005

Literaire plekken in Rotterdam

Op de website van de Openbare Bibliotheek Rotterdam is sinds kort een plattegrond te vinden die je meeneemt in een virtuele wandeling langs een aantal literaire plekken in de stad. Vanachter de computer 'wandel' je langs straten, pleinen of gebouwen waar bekende schrijvers een speciale band mee hebben.

De plattegrond toont het centrum van Rotterdam met 14 rode stippen die belangrijke plekken markeren. Wanneer je op de rode stippen klikt, krijg je informatie over de bijbehorende locatie.
Bijvoorbeeld de stip die het Laurensplein of Grote Kerkplein laat zien geeft aan de rechterkant van het scherm de schrijver Erasmus omdat hij een speciale band heeft met deze lokatie. Op zijn naam klikken geeft informatie over de schrijver en over de collectie die de OB van hem bezit. Met behulp van Aquabrowser kun je deze collectie doorzoeken.

Meer info: http://www.bibliotheek.rotterdam.nl/dlw/index.cfm