Bibliotheekmens, kunsthistoricus en "internetfreak" schrijft over onderwerpen die haar dagelijks bezighouden zoals ict & (wetenschappelijke) bibliotheken kennismanagement en webontwikkelingen.

Wednesday, January 05, 2005

Frequentie 1550 - een pilot bij de Waag Society in Amsterdam

In de Nieuwsbrief van de Waag Society las ik het volgende bericht:

Door de stad lopen met je klasgenoten en ondertussen een spannend spel spelen met een mobieltje, zodat je ontdekt dat er onder de 20ste eeuwse laag van de stad een rijke geschiedenis schuilt. In Frequentie 1550 is de speler een pelgrim die in de late middeleeuwen Amsterdam bezoekt om er een klooster te stichten. Om dat te mogen moet je burgerrechten hebben. En om die te verdienen moet je vragen over de stad beantwoorden.
Een middeleeuwse inburgeringscursus dus.


Het spel combineert de nieuwe supersnelle mobiele UMTS-techniek met het plaatsbepalingssysteem GPS: de speler ziet zichzelf op het scherm van het mobieltje lopen op een middeleeuwse kaart van Amsterdam. Ondertussen staat hij doorlopend in videocontact met de thuisbasis, waar -op een gewone PC- exact kan worden gezien waar de elkaar beconcurrerende teams zich bevinden.

Frequentie 1550 is een pilot: het is de eerste keer dat er met deze techniek op deze manier wordt gewerkt. Het is ook een typisch Waag Society-project: het maakt onderwijs leuk en spannend. Aan het eind van januari spelen leerlingen van de IVKO-school het spel gedurende de gameweek.

Meer info over dit project vind je op: http://www.waag.org/freq1550

Absoluut een initiatief om in de gaten te houden!